حقایقی جالب در مورد اپل و تاریخچه‌ی آن

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

اپل یکی از ارزشمندترین کمپانی های جهان است. ولی حتی قبل از سال ۲۰۰۷، که آیفون انقلابی را در صنعت تلفن همراه به راه انداخت نیز اپل از شناخته شده ترین نامها در دنیای تکنولوژی به حساب می آمد. در واقع اپل از اولین کمپانی هایی بود که توانست در سیلیکون ولی به موفقیت دست پیدا کند.


با آیفونچی همراه باشید تا نکات جالبی را در مورد این کمپانی محبوب مطرح کنیم که ممکن است تا کنون نشنیده باشید:

اپل در روز اول آوریل ۱۹۷۶ پایه گذاری شد. ولی تا سال ۲۰۱۱ و پخش بیوگرافی استیو جابز دقیقاً مشخص نبود که دلیل نامگذاری کمپانی چه بوده است. استیو جابز قبل از تأسیس اپل، برای مدتی در باغ های میوهی ایالت اورگان آمریکا مشغول به کار بود و در همین مدت به رژیم میوه علاقه مند شد. نهایتاً در زمان انتخاب نام برای کمپانی، نام Apple یا سیب را پیشنهاد داد و گفت که نامی مطبوع و باروح است.

استیو جابز قبل از تأسیس اپل، برای مدتی در باغ های میوه کار میکرد

البته استیو وازنیاک، یکی دیگر از مؤسسهای اپل، در یک مصاحبه گفته بود که دکترش به او گفت که برادرش با استیو جابز در باغهای اورگان کار میکرد و او بود که نام Apple را به جابز پیشنهاد کرد.

اولین لوگوی اپل، نیوتن، دانشمند معروف را در زیر درخت سیب به نمایش گذاشته بود که به داستان افتادن سیب و تئوری جاذبه اشاره دارد.

به غیراز استیو جابز و استیو وازنیاک، فرد دیگری نیز در تأسیس اپل شرکت داشت. نام او Ronald Wayne بود و سهام خود را تنها یک سال بعد در سال ۱۹۷۷ به قیمت ۸۰۰ دلار به جابز و وازنیاک فروخت.

اولین کامپیوتر اپل درواقع یک کیت بود و مشتریان باید خودشان کیس خود را مونتاژ میکردند. قیمت آن هم ۶۶۶ دلار تعیین شده بود که مورد اعتراض برخی از مسیحیان قرار گرفت.

اگر در سال ۱۹۸۰ که سهام اپل به فروش عمومی گذاشته شد، ۱۰۰سهم آن را به قیمت ۲۲ دلار برای هر سهم می خریدید الآن ارزشی بیش از ۶۰۰هزار دلار داشت.

در اوایل دهه ی ۸۰ میلادی، اپل به رهبری استیو جابز کار طراحی Apple Lisa را به پایان رساند که اولین کامپیوتر مجهز به رابط کاربری گرافیکی بود، ولی به دلیل قیمت بالا به موفقیت چندانی دست پیدا نکرد.

تبلیغات تلویزیونی اپل در سال ۱۹۸۴ که اولین کامپیوتر مکینتاش را تبلیغ میکرد، توسط Ridley Scott، کارگردان فیلم هایی مانند Alien، Blade Runner و Martian کارگردانی شده بود.

رقابت بین استیو جابز و بیل گیتس در سال ۱۹۸۳ و زمانی که مایکروسافت خود را از نرم افزار مکینتاش جدا کرد شروع شد. در این سالها مشخص شد که مایکروسافت بر روی سیستم عامل خودش به نام ویندوز کار میکند که رقیبی برای مکینتاش است.

در سال ۱۹۸۵، استیو جایز سعی کرد هیئت مدیرهی اپل را متقاعد کند تا John Sculley، مدیرعامل وقت اپل را برکنار کنند. ولی نهایتاً، هیئت مدیره رأی به خلع جابز از تمامی اختیاراتش دادند. استیو جابز نیز از اپل استعفا داد تا کمپانی دیگری را پایه گذاری کند.

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۱۰۱

در دههی ۸۰ و ۹۰ میلادی، اپل با کاهش شدید در فروش روبرو بود و برای نجات از وضعیت رو به افولش به سراغ تولیدات مختلفی مانند دوربین دیجیتال نیز رفتند…

حتی یک کنسول بازی به نام Apple Pippin نیز ساختند…

و البته لباسهای اپل!

وقتی در سال ۱۹۹۷، استیو جابز به عنوان مدیرعامل به اپل بازگشت، وضعیت به قدری بد بود که او در سخنرانی MacWorld اعلام کرد که مایکروسافت ۱۵۰ میلیون دلار در اپل سرمایه گذاری کرده است. درحالیکه جابز این موضوع را بیان میکرد ویدیوی بزرگی از بیل گیتس بالای سر او نمایش داده میشد و او گفت: “ما نیاز داریم از هر جایی که میتوانیم کمک دریافت کنیم”

بیل گیتس ۱۵۰میلیون دلار به اپل کمک کرد

درواقع وضعیت اپل در سال ۱۹۹۷ به قدری وخیم بود که مدیرعامل و مؤسس Dell، مایکل دل گفته بود اگر من به جای جابز بودم کمپانی را تعطیل میکردم و پول سهامداران را به آنها برمیگرداندم.

ولی در اوایل سال ۱۹۹۸، در Macworld، جابز سخنرانی خود را با جمله ی معروف “و یک مساله ی دیگر” به پایان رساند و اعلام کرد که به لطف برگرداندن تمرکز کمپانی بر روی Mac و با کمکهای مایکروسافت، اپل دوباره سود ده شده است.

یکی از اولین کارهایی که جابز به عنوان مدیرعامل انجام داد ممنوع کردن ورود حیوانات خانگی و ارائه ی غذای بهتر در کافه ی کمپانی بود!

حرف i در iMac سال ۱۹۹۸ از internet گرفته شده بود. زیرا در آن زمان تنها در دو قدم میشد آن را به اینترنت متصل کرد. البته اپل در مواردی گفته است که i نشانگر individuality (وجود فردی) و innovation (نوآوری) نیز هست. نهایتاً همین نوع نام گذاری در آیپاد، آیفون و آیپد نیز ادامه یافت.

در سال ۲۰۱۰ اپل توانست با عبور از مایکروسافت عنوان باارزشترین کمپانی تکنولوژی جهان را به خود اختصاص دهد. ارزش مایکروسافت در آن سال ۲۱۹.۱۸ میلیارد دلار و اپل ۲۲۲.۱۲ میلیارد دلار تخمین زده شد. در سال ۲۰۱۱ اپل با عبور از Exxon توانست عنوان ارزشمندترین کمپانی با سهامی عام در دنیا را به دست آورد.

اپل در سال ۲۰۱۱ توانست عنوان ارزشمندترین کمپانی سهام عام جهان را به دست آورد

البته گزارش های مالی اپل در سال ۲۰۱۱ سروصدای زیادی به راه انداختند، زیرا نشان می دادند که نقدینگی این کمپانی از نقدینگی خزانه ی ایالت متحده نیز بیشتر است!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.